Woonhuis De Bosschen

Praktische info

Voor wie? 

  • Voor volwassenen met een matig tot ernstig mentale of meervoudige beperking
  • Opnameleeftijd: 21 - 65 jaar
  • Voor mensen uit de brede omgeving van Turnhout

 

Contact

Woonhuis de Bosschen
Jef Buyckxstraat 215
2300 Turnhout
Tel: 014/41 48 85

Coördinator 
Peter Lambregts

4 werkingen in 1 woonhuis: voor echte zorg op maat 

Je vindt woonhuis De Bosschen aan de rand van het stadspark van Turnhout, net buiten de ring en ingebed in een grote woonwijk met een levendige buurtwerking. Hier kunnen we in totaal tot 24 personen begeleiden, verdeeld over 4 verschillende werkingen binnen éénzelfde gebouw.

In de jongerengroep begeleiden we 5 personen tussen de 18 en 30 jaar. Tijdens een verblijf hier proberen we in kaart te brengen welke talenten en ontwikkelingskansen mensen in zich dragen, om daarna door te stromen naar een andere leefgroep, bvb. een meer zelfstandige woonvorm.

De bewoners van de woongroep hebben duidelijk gekozen voor een woonvorm die op het groepsleven gericht is. Mensen van alle leeftijden zijn hier welkom en ‘samen’ is het sleutelwoord.

De bewoners van groep Zandstraat -hun voormalige adres- kiezen in eerste instantie om niet in een groep te leven. Toch is het voor hen duidelijk dat een meer zelfstandige woonvorm met minder begeleiding niet haalbaar is .

In de drie groepen wordt er apart van elkaar dagelijks samen gekookt, ontspannen, gelachen, … kortom geleefd, samen met de begeleiding die de ene dag wat meer en de andere wat minder afstand neemt.

In de 4 appartementen (voor maximum 2 personen) kunnen bewoners altijd terugvallen op de aanwezige groepswerkingen en anderzijds zelfstandig leven.

Een enthousiast team van 10 begeleid(st)ers, aangevuld met 3 collega’s die instaan voor de onderhoudstaken, draagt hier de dagelijkse zorg.

Recent nieuws

thumbnail OPROEP: Tom zoekt een taxi naar Kortrijk
OPROEP: Tom zoekt een taxi naar Kortrijk

Wie kan Tom, bewoner van De Bosschen, op 5/8 naar zijn zomerkamp in Kortrijk brengen en/of op 11/8 weer ophalen?

lees verder
thumbnail Wie ruilt een puzzel met Lisy?
Wie ruilt een puzzel met Lisy?

Ben jij net zoals Lisy een puzzelfanaat en wil je graag een puzzel ruilen?

lees verder
thumbnail Een sneeuwman in Carnavalstemming
Een sneeuwman in Carnavalstemming

Jeffrey combineert de sneeuw en carnaval in een creatieve activiteit met een gekke sneeuwman in carnalstemming als resultaat!

lees verder
thumbnail Trotse winnaar van de fotozoektocht
Trotse winnaar van de fotozoektocht

Jeffrey wint de hoofdprijs van de fotozoektocht in de straten rond De Bosschen.

lees verder

Heeft u een zorgvraag? 

Contact
Om je gebruikservaring te verbeteren maken we gebruik van cookies. Door onze site te gebruiken ga je akkoord met deze cookies? Geen probleem!