Dagcentrum MarkSaam

Praktische info

Voor wie? 

  • Kinderen, jongeren en volwassenen met een matig tot ernstig mentale of meervoudige beperking
  • Opnameleeftijd: 0 - 65 jaar
  • Bij voorkeur wonende in de regio Noorderkempen

Contact

Dagcentrum MarkSaam
Lindendijk 10
2330 Merksplas
014/ 63 47 12

Teamcoach
An Berrens

Pedagoog
Tinne Wellens
0487 89 84 56

Warme ondersteuning in een splinternieuw dagcentrum

Dagcentrum MarkSaam vind je in het centrum van Merksplas. Wij bieden belevingsgerichte en arbeidsmatige activiteiten aan voor volwassenen, jongeren en kinderen met een beperking. In het bakatelier komen de lekkerste taarten en koekjes uit de oven. Hout en klei worden omgetoverd tot originele voorwerpen. Voor een uitstapje, sporten, muziekbeleving, Multi Sensory Telling, basale stimulatie, rolstoelfietsen, snoezelen, … maken we ook graag tijd. Bovendien krijgt ‘leren’ een belangrijke plaats in het dagcentrum want elk kind heeft recht op onderwijs.

Samen met onze cliënten en hun familie stippelen we in een veilige omgeving een pad uit met de beste zorg op maat voor iedereen, kleinschalig en inclusief. Een warme aanpak, verbindend en met respect voor ieders eigenheid is een belangrijke pijler in onze missie.

Graag nemen we jullie mee in een rondleiding doorheen ons gloednieuwe, moderne en multifunctionele dagcentrum waarin we op 7 juni 2022 onze intrek namen. Ons nieuwe dagcentrum is volledig multifunctioneel opgebouwd waardoor we snel kunnen schakelen inspelend op de veranderende noden van ons publiek.

Op de benedenverdieping zijn 3 gezellige leefruimtes, van elkaar gescheiden via schuifdeuren. Onze cliënten kunnen in kleinere groepjes hun dagbesteding beoefenen. Voor gezamenlijke activiteiten in grotere groep schuiven we de deuren gewoon open.

Op de eerste verdieping is een multifunctionele bewegingsruimte, volledig op maat van onze cliënten. Een snoezelruimte is volledig ingericht door een professionele partner. Een muzikaal waterbed, een interactieve ‘magic ballen-unit’, een plexiglas-spiegel, een sneeuwpaneel, een gezellige hut, een interactief ‘sense-system’ en nog zoveel meer maken van de snoezelruimte een pareltje van nestwarmte en geborgenheid.

In een prikkelarme kamer, ingericht volgens het Sherborne principe, stimuleren we door middel van beweging de persoonlijkheidsontwikkeling van onze cliënten. Wie moe is of behoefte heeft aan rust kan terecht in de rustruimte. Het klaslokaaltje krijgt de volwaardige plaats die het verdient. Buiten de schooluren is deze ruimte beschikbaar voor vergaderingen. Naast het onderwijs ondersteunen externe professionals ons ook kinesitherapie en logopedie.

Op de tweede verdieping zijn 4 rustkamers, 2 verzorgingskamers, 2 livings en een moderne, volledig aangepaste badkamer met een hoog/laag bad en een tillift.

Wil je meer informatie over wie we zijn en wat we doen, kom dan gerust eens langs voor een babbel. Onze deur staat open voor jou. De koffie met een lekker koekje uit eigen atelier staan klaar!

Recent nieuws

thumbnail DANKJEWEL Toerisme Merksplas!
DANKJEWEL Toerisme Merksplas!

Toerisme Merksplas schenkt MarkSaam een heel mooi bedrag voor de aankoop van tuinmeubilair en zonnewering.

lees verder
thumbnail DANKJEWEL Vrienden van De Kerststal Merksplas
DANKJEWEL Vrienden van De Kerststal Merksplas

De Vrienden van De Kerststal Merksplas steunen MarkSaam met een dikke cheque voor de aankoop van tuinmeubilair en zonneweringsdoeken. DANKJEWEL!

lees verder
thumbnail Niets zaliger dan een voetbadje met heel veel schuim en bubbels
Niets zaliger dan een voetbadje met heel veel schuim en bubbels

Zalig ontspannen op vrijdagnamiddag: wat is er beter dan een voetbadje met super veel schuim en bubbels?

lees verder
thumbnail Oproep: MarkSaam zoekt busschauffeur (omgeving Merksplas)
Oproep: MarkSaam zoekt busschauffeur (omgeving Merksplas)

Chauffeur (geen speciaal rijbewijs nodig) voor vervoer cliënten van en naar het dagcentrum (met ons busje)

lees verder

Heeft u een zorgvraag? 

Contacteer ons!
Om je gebruikservaring te verbeteren maken we gebruik van cookies. Door onze site te gebruiken ga je akkoord met deze cookies? Geen probleem!